Wanneer mag je kind achterop de fiets?

Bijna alle moeders die van fietsen houden denken dat ze lang moeten wachten om weer te kunnen fietsen na het krijgen van een baby. Het is duidelijk dat moeders niet kunnen fietsen met een zeer jonge baby.

Wachten? Of toch niet wachten?

Wachten tot het kind op de kinderfiets kan rijden is echter niet de waarheid. Volgens deskundigen kunnen baby’s op de fiets van hun moeder rijden zodra ze zelfstandig kunnen zitten. Dit is het moment waarop baby’s meestal rond de 9 maanden oud zijn.

Dit gezegd zijnde, hoeven ouders niet tot 2 jaar of meer te wachten om een kinderfiets te kopen en met hen in het park of in de stad te rijden. Negen maanden wachten is beter dan de hele twee jaar wachten.

Dus, als de baby’s rechtop kunnen zitten en hun nek sterk genoeg is om een lichte helm op te houden, dan weet u zeker dat ze klaar zijn om achterop de fiets met hun moeder te rijden. Meer bepaald, wanneer het kind in staat is om zonder enige steun op het tapijt te zitten en met speelgoed te spelen, hier en daar een beetje bewegen, dan is dat een aanwijzing dat het kind ook achterop de moederfiets kan zitten in een kinderzitje.

Advies van deskundigen

Deskundigen raden aan om voor de fiets een kinderzitje met verstelbare rugleuning te kopen in plaats van een zitje met een rechte rugleuning. Stoeltjes met verstelbare rugleuning zijn comfortabel en veilig voor het geval de baby tijdens de rit in slaap valt.

Het kind achterop de moederfiets biedt moeder en kind de kans om tijd buiten door te brengen en van elkaars gezelschap te genieten. Het is de beste manier voor kinderen om de buitenwereld te verkennen terwijl ze op de fiets van hun moeder zitten.

Fietskarretjes met verstelbare kinderzitjes

Er zijn ook fietskarretjes met daarop verstelbare kinderzitjes, waardoor zelfs zes maanden oude baby’s een ritje kunnen maken met hun moeder. Baby’s van zes maanden kunnen meestal rechtop zitten met steun aan de linker-, rechter- en rugzijde. Het kinderzitje op de fietskar heeft deze mogelijkheid.

Het is altijd een goed idee om de handleiding van de fiets te raadplegen voor het maximale gewicht dat hij kan dragen en of er een kinderzitje op kan worden geïnstalleerd. Het is ook belangrijk om de openingen in de wielen en de remmen te controleren voordat u met een baby gaat rijden.

Eindelijk is het tijd

Zodra de baby’s sterk genoeg zijn om hun lichaam in evenwicht te houden en te kunnen staan, is het tijd om een kinderfiets te kopen. Kinderfietsen maken het leven gemakkelijker. Ze zijn beschikbaar voor baby’s met een minimumleeftijd van één jaar.

Kinderfietsen hebben verschillende wielmaten, afhankelijk van het gewicht en de leeftijd van de baby. Er zijn veel verschillende soorten kinderfietsen, zoals driewielers, duw fietsen en trapfietsen.

Online fietsenzaak

Verschillende hoogwaardige en betaalbare fietsen zijn ook op een online fietsenzaak verkrijgbaar echter ook in een fietsenzaak bij in de woonplaats. Koop de fiets, installeer het babyzitje, geniet van de rit met uw baby en maak het u gemakkelijk. Ook de favoriete fiets van uw baby vindt u bij Fietsenwinkel Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *