Wanneer begin je met het aanschaffen van je babyuitzet?

Zwanger zijn is op zichzelf al een spannend en leuke gebeurtenis, maar wat er allemaal bij komt kijken al helemaal. Al vanaf het eerste moment dat je zwanger bent draait alles wat je doet vaak om de baby, vergeet daarom ook jezelf niet. Zorg voor voldoende structuur en duidelijkheid wat betreft wat je moet regelen, zo zorg je ook ervoor dat je zelf aan je rust toekomt en echt kan genieten van de zwangerschap. Tijdens je zwangerschap zijn er behoorlijk wat dingen wat er geregeld moet worden, maar ook spulletjes die moeten worden aangeschaft, de zogenoemde babyuitzet. In dit artikel lees je alles omtrent de babyuitzet, zodat jouw kleine straks niks te kort komt. 

Zwangerschapskleding

Wanneer vrouwen horen dat ze zwanger zijn, gaan ze vaak gelijk kijken wat ze allemaal willen kopen voor de kleine, echter voordat je dat gaat doen moet je eerst andere dingen prioriteit geven. Het is namelijk eerst belangrijk dat je voor jezelf dingen gaat aanschaffen, om ervoor te zorgen dat je heerlijk kan genieten van je zwangerschap. Terwijl je kleine aan het groeien is groei jij namelijk ook en is het fijn om kleding te dragen die lekker zit, maar vooral goed is voor bij een zwangerschap. Je kan natuurlijk gewoon normale kleding dragen in een iets grotere maat, maar je kan er ook voor kiezen om zwangerschapskleding aan te schaffen. 

Babyuitzet

Het eerste wat je wil doen als je weet dat je zwanger bent is alvast wat babyspulletjes inslaan, al die kleine mini kleertjes waar je zo vaak langsliep kan je nu eindelijk kopen, maar een babyuitzet bestaat uit veel meer dan alleen de kleding. Je moet namelijk ook spullen voor de babykamer aanschaffen. Er is niet een precieze norm wanneer je kan beginnen met babyspullen aan te schaffen. De meeste vrouwen wachten tot na het eerste trimester om wat spulletjes aan te schaffen en de rest na de 20 weken echo, dan weet je vaak ook het geslacht. Hou er wel rekening mee dat je op tijd de spulletjes in huis hebt, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je baby te vroeg wordt geboren. Het is daarom ook aan te raden om uiterlijk tussen de 20e en 30e week van je zwangerschap alles in orde te maken. 

Babykamer

De babykamer hoort ook natuurlijk bij de babyuitzet, zowel jij als de baby hebben een rustige plek nodig in huis waar je tot rust kan komen, op je gemak de baby kan voeden en kan omkleden. Vanaf week 24 van je zwangerschap is de baby levensvatbaar, eigenlijk zou het idealiter zijn dat dan ook de babykamer al klaar is. De meeste moeders hebben de eerste periode de baby bij hun zelf op de kamer en wachten vaak met de babykamer dan klaarmaken, zodat ze een babykamer kunnen maken die bij de baby past. Toch wordt het aangeraden om uiterlijk rond de 26e week van de zwangerschap al de babykamer klaar te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *