Is het in deze tijd nog verstandig om je kind naar een BSO te brengen?

Veel ouders hebben tegenwoordig moeite met het combineren van de opvoeding van hun kinderen en hun baan. Beiden nemen erg veel tijd in beslag en kunnen stress veroorzaken wanneer er keuzes tussen beiden gemaakt moeten worden. Het is daarom niet gek dat ouders er steeds vaker voor kiezen om hun kinderen naar de BSO brengen om zo meer tijd over te houden voor alles wat nog meer gedaan moet worden. In dit artikel zetten wij enkele voordelen van de BSO voor jou op een rijtje zodat jij dat ook met een gerust hart kan doen.

De voordelen

Het belangrijkste voordeel is dat je kind op de BSO zijn sociale vaardigheden verbeterd. Bij de BSO Soest bijvoorbeeld leren kinderen om met leeftijdsgenoten te spelen en delen. Hierdoor hebben zij op het sociale vlak een voordeel op kinderen die enkel ervaring hebben met volwassenen. Bovendien is de BSO een goede plek voor kinderen om hun eerste vriendjes en vriendinnetjes te leren kennen.

Een tweede voordeel is dat je kind leert dat er meer is in de wereld dan alleen het ouderlijk huis en dat er ook nog veel meer mensen bestaan dan alleen zijn of haar papa en mama. Dit komt met namen van pas wanneer je kind oud genoeg is om naar school te gaan. Kinderen die al ervaring hebben met een BSO hebben doorgaans minder angst om achter gelaten worden bij hun eerste schooldag. 
Bron: topkids

Geef een reactie