gastouderbureau

Hoe versterken kinderen hun sociale skills?

Kinderen zitten tegenwoordig het liefst achter een tablet te kijken naar filmpjes. Tegenwoordig spelen kinderen veel minder buiten. Daarnaast krijgen ze vaak op jonge leeftijd al een smartphone van hun ouders. Ze spreken minder vaak af met vriendjes en vriendinnetjes. In plaats daarvan communiceren ze liever via de telefoon. Ze spenderen uren op Youtube of Instagram. Daarnaast gamen jongens in de leeftijd 10-16 heel erg veel. Fortnite en Fifa zijn enorm verslavende spellen, vaak zie je dat schoolprestaties eronder lijden. Ook de sociale skills van kinderen gaan achteruit. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen socialer in het leven staan. Wil jij kinderen wat bij leren en wil jij gastouder worden? Relevante link: Gastouderbureau 4kids

Telefoon inleveren op school

Op school moet het gebruik van de telefoon verboden worden. Elke les zou de telefoon ingeleverd moeten worden. Kinderen kijken onder de les veel te veel op de telefoon. Dit heeft een negatieve invloed op de concentratie en de interactie met de leraar. Uiteindelijk zal het dus alleen maar positief werken voor de leerlingen als ze hun telefoon voor de les inleveren. Ze zullen beter opletten en zodoende betere cijfers halen. Tegenwoordig hebben leerlingen vaak een laptop in de les, ze connecten vaak whatsapp via de telefoon met de laptop. Vraag daarom of de leerling eerst de telefoon uit doet alvorens de leerling de telefoon inlevert.

Thuis beperkt aantal schermuren

Het is belangrijk dat een kind niet na schooltijd de hele tijd achter een scherm gaat zitten. Vaak kijken ze naar een tv-programma of kijken ze een filmpje op Youtube. Dit is allemaal heel erg passief. Kinderen moeten actief bezig zijn. Het is dus belangrijk dat de ouders een grens aangeven. Na schooltijd mogen de kinderen bijvoorbeeld 1 uur achter een scherm zitten. De rest van de tijd moeten ze buiten spelen of binnen met de playmobil, lego, barbies of actionmans.

Sport of muziek

Het is goed als kinderen een hobby hebben. Ze moeten ergens hun energie in kwijt kunnen. Voor het ene kind is dit voetbal en voor het andere kind is dit viool spelen. Als ouder is het goed om het kind hierin te ondersteunen en te stimuleren.