Hoe kun je de perfecte kinderkamer inrichten met een budget?

Heel veel meubels voor kinderkamers zijn onnodig duur en kun je niet lang gebruiken. Een mooie kinderkamer hoeft gelukkig niet veel geld te kosten. Met deze tips kun je gemakkelijk een kinderkamer mooi inrichten.
Het is belangrijk om te weten welke meubels noodzakelijk zijn voordat je naar de winkel gaat. Het is makkelijk om meer te kopen dan nodig.

Hieronder staan een aantal tips om een kinderkamer goed in te richten.

1. Muren


Het is leuk om een kinderkamer te schilderen in een mooie kleur. Het is het gemakkelijk om een neutrale kleur te kiezen die lang mooi blijft. Voor kinderkamers worden voornamelijk warme kleuren gebruikt zoals rood, paars, blauw, geel en groen. Voor een babykamer worden vaak rustige lichte kleuren gebruikt. Denk hierbij aan pasteltinten.

2. Tweedehands


Vooral in kinderkamers worden de meubels kort gebruikt. Er zijn daarom veel tweedehands meubels te koop voor goede prijzen. Op marktplaats staan vaak veel kindermeubels die je voor een appel en een ei kan aanschaffen.

3. Babyuitzet


Tegenwoordig is het mogelijk om een babyuitzet te huren. In deze tijd is het extra belangrijk om duurzaam met spullen om te gaan. Als je een kind krijgt, heb je voor een korte tijd maar bepaalde meubels nodig. Het is zonde als alle jong gezinnen deze meubels nieuw aanschaffen terwijl in andere gezinnen ze deze meubels niet meer nodig hebben. Bij steeds meer bedrijven is het mogelijk om een babyuitzet te huren.

4. Meegroeibed


Tegenwoordig bestaan er ook meegroeibedden. Deze bedden hoef je maar een keer aan te schaffen en je kind heeft er jaren plezier van. Dit scheelt enorm in kosten en is erg duurzaam. IKEA verkoopt veel mooie opties die vaak niet al te duur zijn.

Kindervloerkleden


Tot slot is de laatste tip om een kindervloerkleed aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig steeds meer vloerkleden voor kinderen verkrijgbaar. Een kindervloer kleed kan een kinderkamer al een stuk opvrolijken.

Geef een reactie