Hoe kom je op tijd op de kinderopvang?

Herken je dit? Het is ochtend en je kind komt niet uit bed. Na uren lang trekken en duwen, ze op schoot te houden tot ze wakker worden, valt het steeds maar weer in slaap. Zijn ze eindelijk wakker, heb je eerst nog een discussie over wat er gedragen moet worden. Zijn ze eindelijk beneden, zitten ze zo erg te treuzelen tijdens het eten of de schoenen aandoen, dat je alsnog een half uur later op de kinderopvang zal aankomen dan gepland. Wat zijn nu enkele tips die je zou kunnen gebruiken bij het op tijd op de kinderopvang te kunnen verschijnen?

Muziek

Geef de kinderen aan dat ze 3 liedjes de tijd hebben tot ze naar school moeten gaan of dat aan het einde van het liedje een broodje op zou moeten zijn. Kinderen hebben nog geen besef van tijd, waardoor een liedje als een goed hulpmiddel gebruikt zou kunnen worden. 

Checklist

Maak een checklist samen met je kinderen voor de taken van de ochtend. Zo wordt het visueler wat er gedaan zou moeten worden en zijn ze sneller geneigd de lijst zo snel mogelijk af te werken binnen een bepaalde tijd. Geef ze een beloning in de vorm van een sticker wanneer ze alles op tijd hebben afgerond en ze op tijd bij de kinderopvang zijn aangekomen.

Kledingkeuzes

Wat je kindje aan wilt trekken kan af en toe een hele onderneming worden, helemaal wanneer het de ochtend betreft en er nog al enige haast achter gezet moet worden. Kies de kleding samen met je kind de avond van te voren om de volgende ochtend iets meer tijd te kunnen besparen.

Timer

Stel een timer in. Eigenlijk werkt dit met hetzelfde principe als het opzetten van een liedje. Het geeft je kind een punt om naartoe te werken en zorgt ervoor dat het haast gevoel versterkt zal worden, waardoor er geen afleiding meer van andere objecten wordt gevraagd.

Bron bericht: kinderdagverblijf amsterdam oud west en kinderopvang amsterdam west.