Het zelfvertrouwen van je kind vergroten, hoe doe je dat?

Je wilt natuurlijk dat je kind gelooft in zichzelf en alle uitdagingen aan durft te gaan. Als je kind namelijk weinig zelfvertrouwen heeft kan dit grote belemmeringen veroorzaken. Het niet durfen doen van bepaalde dingen kan ook weer de ontwikkeling van je kind in de weg staan. Kortom, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind in zichzelf gelooft. Maar hoe zorg je hier nu voor? In dit artikel gaan we je hiervoor enkele tips geven, dus lees vooral nog even door!

Wat betekent zelfvertrouwen?

Het hebben van genoeg zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je vertrouwen hebt in jezelf en je eigen kunnen. Als je positief denkt over jezelf durf je vaak meer fouten te maken en ga je uitdagingen minder snel uit de weg. Dit resulteert erin dat je vaak lekkerder in je vel zit en dit is bij kinderen vaak net zo als bij volwassenen. Daarbij komt dat je zelfvertrouwen vaak gevormd wordt in je kindertijd en een laag zelfbeeld je je hele leven kan blijven volgen. Het bijdragen bij een goed zelfvertrouwen kan daarom veel invloed hebben op het leven van je kind!

Hoe geef je zelfvertrouwen aan je kind?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om zelfvertrouwen te geven aan je kind. Wat hierbij eigen het belangrijkste is dat jouw kind centraal staat. Het mag nooit een doel zijn je kind zelfvertrouwen te geven om je eigen onzekerheden weg te nemen. Daarom is aandacht en positiviteit zo belangrijk. Probeer je kind te coachen in het proces en ontwikkeling. Fouten maken mag en is juist goed. Moedig je kind aan om fouten te maken en ondersteun waar het nodig is, zo leer je je kind zelf zijn of haar angsten te overwinnen en zal het zelfvertrouwen toenemen.

Mocht je nou veel meer willen weten of zou je ook andere kinderen en ouders hiermee willen helpen, dan is het misschien interessant om een te kijken naar een cursus zelfvertrouwen voor kinderen. Je kunt deze bij verschillende instanties volgen en navolging van de cursus een hoop mensen helpen!

Bron: civas.nl