Het kopen van een goede kindermatras

Kinderen slapen enorm veel. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Baby’s en kleine kinderen brengen veel uren in bed door. Het is daarom erg belangrijk om een goede matras aan te schaffen. Een pasgeboren baby slaapt namelijk zo’n 20 uur per dag. Naarmate het kind ouder wordt heeft het minder slaap nodig, maar tot zijn tiende heeft het kind nog altijd 12 uur slaap nodig per dag.

Verschillende soorten matrassen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor kindermatrassen. Zo zijn er latex, polyether, koudschuim, pocketveer en traagschuim matrassen. Latex matrassen bestaan qua schuim alleen uit latex rubber. Dit heeft zowel positieve als negatieve eigenschappen. Latex is rubber en ademt hierdoor niet en neemt geen vocht op. Hierdoor is latex relatief warm met een laag ventilerend vermogen. Polyether matrassen zijn gemaakt van het goedkoopste schuim en wordt het meest gebruikt voor kindermatrassen. Polyether biedt weinig veerkracht en heeft een slecht ventilerend vermogen. Koudschuim biedt daarentegen wel veel veerkracht en comfort. Daarnaast heeft het koudschuim ook een goed ventilerend systeem door een open celstructuur. Dit in combinatie met de veerkrachtigheid van het koudschuim zorgen deze matrassen voor veel ondersteuning. De pocketveer matras heeft ook een goed ventilerend vermogen en heeft ook een goede veerkracht. Een pocketmatras is echter niet hygiënisch en kan nogal koud zijn. In de open ruimte waar de veren zitten is er sprake van stofophoping en is veel kans op schimmelvorming. Als laatste zijn er nog de traagschuim matrassen. Dit zijn eigenlijk koudschuim matrassen met een laag traagschuim, waardoor de matras nog meer comfort geeft en goed ondersteunt.

Kindermatras kopen

Goedkoop kindermatras kopen kan bij godu slapen. Er is hier een groot aanbod aan kindermatrassen. Wanneer is een kindermatras goed en wanneer niet. Waar moet u allemaal op letten. Net zoals bij de matrassen van volwassen is er ook bij de matrassen voor kinderen veel keuze. Wij zullen u vertellen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een kindermatras. Als eerste is het belangrijk dat de matras goed ventileert, het mag niet te warm worden. Een kindermatras mag daarnaast ook niet zacht zijn, maar ook niet te hard. De matras moet zorgen voor een comfortabele en goede ondersteuning, dus de matras moet ook veerkrachtig zijn. Verder is de veiligheid en gezondheid van het kind het belangrijkst. Er moeten geen schadelijke stoffen in de matras zitten. Hiervoor zijn diverse certificaten die u garanderen dat de matras volledig veilig is. U kunt deze checken bij de aanschaf van de matras. Kortom een goede kindermatras heeft een goede ventilatie, de juiste hardheid, is veerkrachtig en vrij van schadelijke stoffen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *