Een geboortekaartje maken voor je pasgeboren baby

Wanneer je de geboorte mag meemaken van je eigen kind is dit natuurlijk een hele bijzondere ervaring. Dit is het begin van het leven van je eigen kind. Dit is het begin van zijn of haar leven. Deze gebeurtenis wil je natuurlijk heel graag delen met de mensen om je heen. Een van de manieren om dat te doen is doormiddel van baby kaartjes, ook wel geboortekaartjes genoemd. Vaak staat er groot op het kaartje de naam vermeld. Maar er staan vaak ook een aantal andere delen informatie op het kaartje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de datum en tijd dat uw kindje is geboren, maar ook hoe zwaar en groot hij of zij op dat moment was. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar veel mensen vinden het leuk om dit te weten. U kunt hier helemaal zelf kiezen wat u wilt vermelden en wat niet. 

Het ontwerp

Het is natuurlijk het leuks als je een geboortekaartje zelf ontwerpt. Hier hoef je geen ontwerper of kunstenaar voor te zijn. Er zijn online veel voorbeelden en templates te vinden. Hierbij hoef je zelf alleen een aantal dingen aan te passen. Er is heel veel keuze tussen verschillende kaartjes. Om te beginnen kan het makkelijk zijn om te kiezen voor een geboortekaartje meisje als je een dochtertje hebt gekregen. Dit zijn kaartjes die vaak wat vrouwelijker zijn of wat meer roze kleur hebben. De geboortekaartjes voor jongens zijn vaak wat stoerder en hebben wat meer blauwe kleuren. Dit is natuurlijk niet verplicht. Er zijn ook veel geboortekaartjes met kleuren die voor beide geslachten leuk zijn. Of je kunt een foto van het pasgeboren kindje gebruiken en deze op de kaart zetten. 

Informatie vermelden

Door het gebruik van foto’s wordt het kaartje ook een stuk persoonlijker. Wanneer je al een kindje hebt die wat ouder is kan een foto met de pasgeboren baby in de armen van de broer of zus heel leuk en persoonlijk zijn. Nadat je hebt gekozen voor het uiterlijk van de kaart is het handig om de juiste informatie toe te voegen. Hier kan je ook je thuisadres en tijden voor kraambezoek vermelden. Dan weten familieleden en vrienden wanneer ze welkom zijn en wanneer de moeder en het kind bijvoorbeeld rusten. Het is leuk als je de tijd neemt om een mooi geboortekaartje te maken waar je zelf blij mee bent. Je kinderen vinden het namelijk ook heel leuk om later terug te kijken naar hun geboortekaartje. Maak er wat moois van wat bij je gezin past! En geniet vooral van de geboorte en het opgroeien van je kind.

Geef een reactie